Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

G9 A8377

Ane Høyem

Prosjektleder Gaia Vesterålen

Ane Høyem er historiker og journalist, med bakgrunn fra NRK og Flyktninghjelpen. I dag arbeider hun i Museum Nord med Gaia-satsingen, og som leder for Sortland Museum og fagansvarlig utstilling i Museum Nord.

Gaia Vesterålen er en forsknings- og innovasjonssatsing som har som mål å skape mer bærekraftige og miljøvennlige lokalsamfunn. Gjennom ulike aktiviteter viser de hvordan et lokalsamfunn kan gå foran i å takle miljø- og klimakrisen verden står ovenfor. Satsningen bygger på brede samarbeid mellom næringsliv, det offentlige, organisasjoner, frivillig sektor, husholdninger og privatpersoner; kort sagt alle deler av lokalsamfunnet.

De har allerede vunnet en nasjonal bærekraftspris for arbeidet, og ble på det nasjonale museumsmøtet i april kåret til årets Mot i museet. EU besluttet i 2022 å bevilge 273 millioner kroner til forskningsprosjektet RESIST, der GaiaVesterålen spiller en sentral rolle. Dette gjør dette til den største EU-tildelingen til et norskledet klimaprosjekt noensinne.

Det overordnede målet er å demonstrere sammenhengen og avhengigheten mellom miljømessig bærekraft og samfunnsøkonomisk nytteverdi. Sagt med andre ord vil vi vise at det lønner seg å handle miljøvennlig både for bedrifter, det offentlige, organisasjoner og for de private husholdningene – aktører som til sammen utgjør lokalsamfunnet.

Gaia Vesterålen er et praktisk eksempel på hvordan reiselivsutvikling kan drives på innbyggernes premisser og bygge livskraftige lokalsamfunn. Ane kommer til Summit Kvitfjell for å si noe om visjonene, ambisjonene og mulighetene som ligger i det som er under utvikling med utgangspunkt i Vesterålen.

Mer info: https://www.gaiavesteralen.eco/

Se også

BANNERE SUMMIT KVITFJELL Billetter

Billetter

Les mer
Prøvetur 1

Summit Kvitfjell

Les mer
BANNERE SUMMIT KVITFJELL Russispranget historikk 1

Om konferansen

Les mer
Partnere
Hafjell kvitfjell alpin as logo positiv
Lillehammer logo CMYK
MAIN Playroom
Logo dark 002
Innovasjon norge
Hallgruppen LOGO
HH block red white larger
DNB logo RGB 0 114 114 solid original 917x469
KPMG Blue CMYK EPS
SJ NORD Primary Logo
2018 RMG logo liggende test
Stående logo
Ringebu komplett
Innlandet fylkeskommune liggende pos CMYK
Logo MGR
Inn logo sidestilt svart rgb 002
LRV DLF
Checkin logo purple 002