Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

World Cup Kvitfjell

Banner mal Webside

Fart, spenning og sterke følelser

Kvitfjell WC Foto Alex Truong 03690
FIS Ski World Cup Kvitfjell 2023

30 år med sterke følelser

Det startet i 1993, i 2023 feiret World Cup i Kvitfjell 30 år. Det som skulle vært oppkjøring til et OL på hjemmebanen i 1994 er blitt en klassiker i internasjonal alpinsport. En arrangør som har levert, og som stadig utvikler seg videre til beste for regionen og norsk alpinsport. I 2024 feirer vi 30 år siden OL på Lillehammer. Det kommer til å bli en uforglemmelig musikalsk mimre-forestilling på 94 minutter, både fredag 1. og lørdag 2. mars i vår unike VIP arena. 2024 blir også historisk da vi for første gang arrangerer to world cup i Kvitfjell, først for herrene 17. og 18. februar deretter for kvinnene 2. og 3. mars.

Vi snakker fart, spenning og sterke følelser. Og når vi snakker om det siste kommer vi ikke utenom en helt spesiell kar. Kjetil Jansrud. Kvitfjell var hans hjemmebane. Det var her han trente som guttunge sammen med gode kompiser og faren med flere. Det var her han vant sitt aller første World Cup-renn, det var her han kysset snøen for siste gang mens tårene trillet på mange tusen tilskuere lørdag 5. mars i 2022.

Ketil Jansrud maggull Magnus Gulliksen 2267 2 002
Tusen takk, for store øyeblikk Kjetil Jansrud

Gjennom disse 30 årene har vi opplevd mye, lært mye, levd oss inn i kampen om hundredelene, mens verdens tøffeste alpinister har rast ned fjellsida i Kvitfjell. Grønne tider er jubel, røde kanskje skuffende. Uansett, alle har hatt mest mulig like forhold. Det har alltid vært ledestjerne for arrangørene. Like forhold for alle. Kvalitet i alle ledd. Også det har vært utfordrende, å arrangere utendørs i den mest krevende sporten, utfor er utfordrende når værgudene ikke vil samarbeide. Noen få ganger har vi kastet inn håndkleet, til funksjonærene store skuffelse.

Og ingenting av dette vil vært mulig uten nettopp de frivillige. Uten deres kjærlighet til sporten, vilje til å levere ville det ikke vært noe World Cup i Kvitfjell. De fortjener den aller største takken.

Maggull Magnus Gulliksen 9425
Foto: Magnus Gulliksen

Se også

Banner mal Webside Billetter

Billetter

Les mer
BANNERE SUMMIT KVITFJELL World Cup Torget 1

World Cup Torget

Les mer
Banner mal Webside Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Les mer
Partnere
Hafjell kvitfjell alpin as logo positiv
Lillehammer logo CMYK
Logo dark 002
Innovasjon norge
Innlandet fylkeskommune liggende pos CMYK
NSF 2
Hallgruppen LOGO
HH block red white larger
DNB logo RGB 0 114 114 solid original 917x469
KPMG Blue CMYK EPS
SJ NORD Primary Logo
2018 RMG logo liggende test
Stående logo
Ringebu komplett
Logo MGR
Inn logo sidestilt svart rgb 002
LRV DLF
Checkin logo purple 002
Tappin