Jannicke Haug Doksæter
Eier og daglig leder på Skåbu fjellhotell
Skåbu Fjellhotell er et familiedrevet boutiquehotell i Skåbu, en kort kjøretur unna vandreturer i Jotunheimen, Besseggen, Sikkilsdalen, rafting i Sjoa eller opplevelsestur til jettegrytene i Helvete. Om vinteren har de milevis med preparerte skiløyper fra topp til topp, mulighet for hundekjøring eller en vandretur på truger.
Maten er en viktig del av opplevelsen på Skåbu Fjellhotell. Jannicke er også eier og daglig leder av Skåbu Høyfjellsmat som driver med foredling og produksjon av lokal mat i Skåbu med egne og lokale råvarer fra Skåbu og omegn. Produktene produseres for kommersielt salg og til bruk i egen hotellrestaurant.
I 2022 fikk hotellet prisene «Årets Lederstjerne» og «Årets bærekraftinitiativ» under HSMAI Awards Norway. Skåbu Fjellhotell er tvers igjennom bærekraftige med betydelige hensyn til miljø, lokalsamfunnet, de ansatte, og av økonomisk verdi. Hensynet til natur, historie, kultur, tradisjon og lokalbefolkning er avgjørende i deres arbeid.
Hvordan finner man balansen mellom næring, utvikling, bygda og omgivelsene? Hva betyr det egentlig å jobbe regenerativt? Jannicke Haug Doksæter kommer til Summit Kvitfjell for å fortelle om hvordan de jobber med det hun kaller balanseturisme.
Les mer: https://skabufjellhotell.no/