Arne Sørvig
Stiftelsen Norsk Gastronomi
Arne Sørvig mener at Norske mattradisjoner og lokale råvarer tilfører stor verdi til turistopplevelsen. Reisende søker ikke bare spektakulær natur, men også autentiske og minneverdige matopplevelser. (utdrag fra Stavanger Aftenblad 2. juli 2024)
Arne Sørvig jobber for å fremme norsk gastronomi nasjonalt og internasjonalt. Han er daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi tidligere kjent som Bocuse d'Or Norge.
Han er vokst opp i hotellbransjen i tillegg til har han en akademisk bakgrunn, med doktorgrad i industriell økonomi fra Universitetet i Stavanger og master i internasjonal hotell- og reiselivsutvikling og entreprenørskap fra Cornell University og Norwegian Hotel School. Han har også mottatt «Selg Norge-prisen 2024» for sitt bidrag til å styrke norsk matkultur og reiseliv, og er nominert til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2024. Og ikke nok med det så er også Arne Sørvig kokk.